top of page
  • Foto van schrijverHouse of Bells


ZEG HET MET BLOEMEN


Lise Duchateau, het gezicht achter Sunkissed Flowers. Na een zware periode in haar leven vond ze opnieuw het geluk door haar eigen zaak op te richten. Met een onmetelijke liefde voor bloemen, planten én haar klanten.


Hoe zag Sunkissed Flowers het levenslicht? Wat ging er aan de start vooraf?


Ik gaf les in het eerste leerjaar, maar door een combinatie van factoren kreeg ik na drie jaar met een depressie te maken. Ik had enkele maanden nodig om op adem te komen, maar voelde mettertijd de nood om mijn leven opnieuw richting te geven. Daarom nam ik contact op met een jobcoach. Samen met haar ging ik op zoek naar antwoorden op vragen als “waar liggen mijn talenten en kwaliteiten?”, “wat wil ik nu eigenlijk?”, “hoe kan ik het verder aanpakken?”. Er werd me gevraagd om interviews af te nemen van mensen wiens beroep me aansprak. Mijn voorkeur ging onmiddellijk uit naar floriste Loes van Look (@wildflowers_and_wodka). Na een leerrijk, aangenaam gesprek nam ik deel aan één van haar masterclasses, zonder enige bloemenervaring op mijn teller. Voor het eerst sinds lange tijd voelde ik m’n hart weer juichen, zó’n hemels gevoel!


Van thuis uit stelde ik mijn eerste boeketten en kroontjes samen. Ik zwierde mijn creaties op Instagram en al snel stroomde er een scala aan positieve reacties en aanmoedigingen binnen. In tussentijd stelde ik mezelf voor bij Mechelse handelaars, en vloeide er óók uit die contacten een gezamenlijke koffie voort: met Eva Trappeniers, Mechelse make-up & hairstyliste. Of ik een trouwboeket aan één van haar make-up klanten leveren wou? Ik hoefde geen twee keer na te denken: natuurlijk! Mijn eerste bruid was een feit en zo ging de bal verder aan het rollen. Ik gaf mijn ontslag op school en besloot mijn dromen na te jagen.


Ondertussen leerde ik Eva beter en beter kennen en was de klik wederzijds voelbaar. Begin december 2018 sloegen we de handen in elkaar. We openden samen een pop-up boutique in Mechelen (Adegemstraat 80), waarin we vandaag de dag élk een helft van het pand met onze passie inpalmen. Je kunt hier niet alleen terecht voor losse bloemen, planten en decoratie maar ook voor bruidsboeketten, kroontjes en workshops. Verder is het mogelijk om bestellingen via mijn webshop te plaatsen.


Hoe omschrijf je je stijl? Welke bloemen en planten behoren tot je persoonlijke favorieten?


Liefelijk, romantisch, zacht & vrouwelijk. Pasteltinten in overvloed. Zelf ben ik grote fan van de Lysantius, maar ook klassieke rozen, pioenrozen, luchtplantjes en Calathea’s weten mij helemaal te bekoren. And last but not least… gipskruid!

Welke jobaspecten vind je het allerfijnst?


Het samenstellen van bloemencreaties voor huwelijken (bruidsboeket, kransen, bloemenkammetjes, installaties, tafelstyling,…) in combinatie met een op en top persoonlijk klantencontact. Steeds opnieuw kijk ik ernaar uit om mensen met een gedeelde liefde voor bloemen te ontmoeten. Ook van samenwerkingen met andere ondernemers leef ik helemaal op.


Waar ben je iets minder fan van?


Administratie en boekhouding. Daar heb ik eerlijk gezegd niet zoveel kaas van gegeten. Al hield dat mij zeker niet tegen om mijn eigen zaak te starten. Al doende leert men.


Het leven als zelfstandige is behoorlijk hectisch. Hoe zorg je ervoor dat je je grenzen bewaakt?


Zelfzorg is immens belangrijk. Daarom probeer ik te genieten van kleine dingen. Zo doe ik aan yoga en lees ik geregeld een boek. Maar ook van filmavonden of tijd doorbrengen met mijn konijntjes voel ik me helemaal zen. Een zondag is in elk geval heilig voor mij. Op die dag streef ik ernaar géén werkgerelateerde dingen in te plannen. Al is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan.


Welke gouden adviezen wil je meegeven aan startende ondernemers?


Volg je hart, schuif je angsten aan de kant en spring. Just do it. Geloof in jezelf én in je product. Omring je met mensen die je ten volle steunen. Zo ben ik mijn ouders dankbaar om in mij te geloven en om mee aan de zijlijn te supporteren. Ook mijn allerliefste collega-vriendin Eva zet ik maar al te graag in de bloemetjes: zo blij dat ik haar leren kennen heb, zo blij dat ik dit avontuur met háár beleven mag.


Tekst: House of Bells - in opdracht van MarkantMagazine

Fotograaf: bynouckha

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page